Despre

Centrul pentru Studiul Comparat al Migrației a fost înființat în 2011. Începând cu 2013 este afiliat Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În sfera de interes a centrului intră teme precum efectele migrației internaționale asuprea țărilor de origine și de destinație, migrația transnațională, formele și dinamica migrației internaționale, cetățenia migranților și implicarea civică, integrarea imigranților, etc.

Centrul este implicat în multiple proiecte de cercetare și aplicate, finanțate prin mecanisme locale, naționale sau internaționale. Rezultatele acestor proiecte se materializează adesea prin propuneri de politici publice sau luări de poziție în spațiul public, dar și prin publicarea de rapoarte de cercetare, cărți/capitole de cărți și articole academice în cele mai cunoscute edituri și jurnale din domeniul migrației, sociologiei, antropologiei, științelor politice sau studiilor regionale.

> Children Left Behind by Labor Migration: Supporting Moldovan and Ukrainian Transnational Families in the EU (2021-2023).

> European Pact for Integration – in collaboration with PATRIR and Cluj-Napoca city hall (2021).

> Romanian Center for Migration Studies and Social Integration (2019 -2021).

> DIASPOlitic (2019-2020) – in collaboration with and funded by the Norwegian Research Foundation, the University of Oslo and Peace Research Institute Oslo.

> Romanian Center for Migration Research (2016-2018) – in collaboration with LADO, IIT, Asylum, Migration and Integration Fund and General Inspectorate for Migration.

Echipa noastră este formată din membri care sunt implicați activ în proiecte legate de politici și care publică frecvent cărți și articole științifice valoroase și apreciate în edituri internaționale și naționale prestigioase, precum și în reviste academice de renume.

Centrul a fost implicat în proiecte care au generat un impact asupra înțelegerii efectelor migrației internaționale atât asupra țărilor de origine, cât și asupra țărilor de destinație, a implicării civice, a transnaționalismului și a altor subiecte legate de migrație.